Visorial IT Park a făcut 4 vizite de studiu în Chișinău

Pe 2 și 3 iulie curent, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic, a organizat pentru reprezentanții ”Visorial iT Park” din Lituania, 4 vizite de studiu la următoarele organizații: Institutul de Inginerie Electronică și Nanotehnologii al AȘM, Institutul de Fizică Aplicată al AȘM, Uzina Topaz și rezidentul II ”Inventica-USM” – SRL ”Hygieiacom”.

Visorial iT Park în vizită la Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic

Astăzi, 1 iulie 2015, a avut loc un schimb de păreri dintre reprezentanții în domeniu ai Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic și reprezentanții Parcului Tehnologic Lituanian, Visorial iT Park cu privire la modelele de dezvoltare ale parcurilor și clusterelor științifico-tehnologice.

Reactualizarea relațiilor comerciale bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Cehă

Astăzi, 1 iulie 2015, în prezența Ambasadorului Republicii Cehe în Republica Moldova, Jaromir Kvapil, a avut loc prima reuniune interguvernamentală, prezidată de Vice-Ministrul Economiei, Octavian Calmîc și Eduard Muricky, Vice-Ministrul Industriei și Comerțului al Republicii Cehe.

Un nou Incubator de Inovare destinat IT-ului din Republica Moldova

Mediul afacerilor inovațional se va bucura în curând de un nou Incubator de Inovare, care va fi creat în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei.

Rezultatele concursului de selectare a proiectelor privind crearea unui Incubator de Inovare pe lângă instituțiile de învățământ superior

La concursul de selectare a proiectelor privind crearea unui Incubator de Inovare pe lângă instituțiile de învățământ superior, anunțat la 15 mai curent, au fost depuse două proiecte de dezvoltare a infrastructurii de inovare

Apel de concurs creşterea participării în cadrul Programului Orizont 2020 prin susţinerea mobilităţii cercetătorilor

Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) şi Centrul Proiecte Internaţionale (CPI) lansează Apelul de concurs pentru susţinerea mobilităţii cercetătorilor şi experţilor din Republica Moldova pentru a contribui la creşterea participării în cadrul Programului ORIZONT 2020

Conferința Științifică ”Știința și Inovarea în nordul Republicii Moldova:probleme, realizări, perspective”

Filiala Bălți a Academiei de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Institutul de cercetări pentru Culturile de câmp „Selecția” vă invită la Conferinţa ştiinţifică națională cu participare internaţională consacrată problemelor, realizărilor și perspectivelor științei și inovării în nordul Republicii Moldova.

Atelierul de lucru ”Măsurile privind suportul public al inovațiilor”

Marți, 31 martie 2015, cu începere de la ora 9:00, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic a organizat atelierul de lucru cu genericul ”Măsurile privind suportul public al inovațiilor”

Invitație la seminarul informativ ”Intervenția AITT în activitatea agenților economici”

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic invită reprezentanții IMM-urilor și persoanele interesante în dezvoltarea antreprenoriatului inovațional să participe sâmbătă, 31 ianuarie 2015, cu începere de la ora 10:00 la seminarul informativ

O nouă ediție a expoziției internaționale specializate ”INFOINVENT” va avea loc

Expoziția Internațională Specializată ”INFOINVENT” este  organizată  o dată la doi ani de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI), Centrul Internațional de Expoziții "Moldexpo", în cooperare cu Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT).

Salonul de inovații și invenții INVENTIKA, ediția a XVII-a

În adresa cercetătorilor, insitutelor de cercetare și tuturor celor care împărtășesc ideea că inovația este motorul pe care se bazează evoluția. Salonul de invenții și inovații INVENTIKA va avea loc între 14-17 octombrie 2015, Centrul Expozițional Romexpo, București, România.

Posturi Vacante la Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic din cadrul Academiei de Științe a Moldovei anunță concurs pentru suplinirea posturilor vacante: contribui la dezvoltarea sectorului inovațional?! 
Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic angajează

Concursul Proiectelor de Inovare și Transfer Tehnologic pentru anul 2016 Concursul Voucherelor Inovaționale INFOINVENT, Forum de Proprietate Intelectuală, Creativitate și Inovare EURAXESS