Topul celor mai interesante inovații ale anului 2015

Domeniul energetic a cunoscut importante progrese în cursul anului 2015, fiind marcat în special de prezentarea deja celebrei baterii Tesla, dar și de importante progrese în obținerea unui sistem fiabil de producere a energiei prin fuziune nucleară, energie nepoluantă și fără gradul de risc al centralelor nucleare care funcționează pe principiul fisiunii nucleare. 

Masa rotundă cu genericul ”Instrumente de finanțare și dezvoltare pentru IMM-uri” a avut loc

La data de 11 decembrie 2015, ora 13.30 în cadrul Academiei de Știinte a Moldovei,  Sala Mică, s-a desfășurat Masa rotundă,  cu genericul  „Instrumente de finanțare și dezvoltare pentru IMM-uri”.

Trainingul de Dezvoltare a Abilităților Profesionale pentru Instituțiile Inovative a avut loc

În perioada 07-10 decembrie 2015 Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) a organizat o serie de cursuri în domeniul inovației cu scopul de a îmbunătăți calitățile profesionale ale lucrătorilor din cadrul instituțiilor inovative de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Rezultatele concursului de selectare a proiectelor privind crearea unui Incubator de Inovare pe lângă instituțiile de învățământ superior

La concursul de selectare a proiectelor privind crearea unui Incubator de Inovare pe lângă instituțiile de învățământ superior, anunțat la 15 mai curent, au fost depuse două proiecte de dezvoltare a infrastructurii de inovare

Apel de concurs creşterea participării în cadrul Programului Orizont 2020 prin susţinerea mobilităţii cercetătorilor

Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) şi Centrul Proiecte Internaţionale (CPI) lansează Apelul de concurs pentru susţinerea mobilităţii cercetătorilor şi experţilor din Republica Moldova pentru a contribui la creşterea participării în cadrul Programului ORIZONT 2020

ANUNȚ privind concursul proiectelor de inovare și transfer tehnologic pentru anul 2016

 Concursul proiectelor de inovare și transfer tehnologic pentru anul 2016

Seminarul Informativ ”Oportunități de dezvoltare și promovare a afacerilor inovaționale” a avut loc

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic a organizat seminarul informativ „ Oportunități de dezvoltare și promovare a afacerilor inovaționale”, unde au fost invitați  reprezentanții IMM-urilor și persoanele interesante în dezvoltarea antreprenoriatului inovațional.

Seminarul ”Noi strategii de dezvoltare a clusterelor inovative” a avut loc

În perioada 28-29 ianuarie 2016, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic a organizat cu suportul programului european de asistență tehnică TAIEX, seminarul “Noi Strategii de Dezvoltare a Clusterelor Inovative”.

Cea de-a III-a Reuniune a Consiliului de Administrare a proiectului Tempus ”Rețeaua de Transfer Tehnologic- TecTNet” a avut loc

La 11 decembrie 2015, în incinta Universității de Stat din Moldova, a avut loc cea de-a III-a reuniune a Consiliului de administrare a proiectului  Tempus „Rețeaua de transfer Tehnologic – TecTNet”.

Seminar Informativ: ”Oportunități de dezvoltare și promovare a afacerilor inovaționale”

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic invită reprezentanții IMM-urilor și persoanele interesate în dezvoltarea antreprenoriatului inovațional să participe vineri, 05 februarie 2016, cu începere de la ora 14:00 la seminarul informativ „ Oportunități de dezvoltare și promovare a afacerilor inovaționale” care se va desfășura la CIE Moldexpo, pavilionul central, sala de conferințe, et. II.

Seminarul ”Noi strategii de dezvoltare a clusterelor”

În perioada 28-29 ianuarie 2016, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic, cu suportul programului european de asistență tehnică TAIEX, organizează seminarul “Noi strategii de Dezvoltare a Clusterelor”.

Rezultatele verificării primare a proiectelor depuse la concursul proiectelor de inovare și transfer tehnologic pentru anul 2016

Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei anunţă rezultatele verificării primare a proiectelor depuse la concursul proiectelor de inovare şi transfer tehnologic pentru anul 2016.

Concursul Proiectelor de Inovare și Transfer Tehnologic pentru anul 2016 Concursul Voucherelor Inovaționale INFOINVENT, Forum de Proprietate Intelectuală, Creativitate și Inovare EURAXESS