Cea de-a X-a ediție a Concursului Republican ”Cel mai bun elev inovator” a avut loc

Cea de-a X-a ediție a Concursul republican „Cel mai bun elev inovator”a avut loc la 20 mai 2017 și  a reunit peste 100 de participanţi din 36 de instituţii educaţionale care au reprezentat 14 raioane şi municipii. Competiția aniversară a celor mai ingenioși și tineri inovatori din țară a fost găzduită de Liceul Academiei de Științe a Moldovei.

La deschiderea și festivitatea de desemnare a câștigătorilor au participat conducerea Academiei de Științe, Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT), Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Universității AȘM, oficiali din partea Parlamentului Republicii Moldova, ministerelor Educației, Tineretului și Sportului, Mediului, reprezentanți ai comunității academice și universitare, mediului de afaceri, profesori, studenți, elevi și părinți.

În cadrul festivității de inaugurare, prim-vicepreședintele AȘM, acad. Ion Tighineanu a subliniat că, de la o ediţie la alta, Concursul „Cel mai bun elev inovator” are un ecou tot mai pronunțat în toată republica, a devenit un adevărat izvor intelectual al copiilor şi tinerilor din ţara noastră, reprezentând o arenă de idei şi valori inovatoare.

Toți concurenții au primit diplome de participare, cadouri de preț, cărți, premii bănești. Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic,  în calitate de co-organizator a oferit “Premiul special- pentru spirit inovativ și energie creatoare” , un premiu bănesc și o diploma elevului Liceului Academiei de Științe, Igor Serdeșniuc cu lucrarea “ITC- Smart Room”, care reprezintă un sistem de aerisire automatizat.

La ediția curentă au participat 106 concurenți, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, reprezentând instituțiile de învățământ din țară. În cadrul concursului au fost expuse 82 lucrări la următoarele categorii tematice: tehnologii informaționale, agricultură și biotehnologii, sănătate și medicină, științe exacte, mecanică, electro-mecanică, energie regenerabilă, robotică, creație. La fiecare categorie câte o lucrare a fost menționată cu un premiu special.

Competiția care se desfășoară anual are drept scop susținerea, promovarea și dezvoltarea capacităților inovative şi creative în rândul tinerilor.

Galerie foto de la eveniment aici.