O nouă etapă de colaborare în domeniul cercetării și inovării în domeniul automotiv și electronic cu instituții publice și mediul de afaceri din RM

O delegație din Slovenia de la Faculty of Information Studies in Novo mesto (FIS) a efectuat o vizită în Republica Moldova în perioada 25-26 septembrie 2017. Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic a avut plăcerea de a fi gazda acesteia.

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic și Faculty of Information Studies in Novo mesto sunt parteneri de la începutul anului curent, o dată cu implementarea proiectului „Calcul de înaltă performanță pentru Inovații Eficiente în Regiunea Dunării, InnoHPC (01.2017-06.2019)”, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea.

Astfel, delegația din Slovenia, și anume Prof. dr. Borut Rončević, directorul Institutului de Inovații și Tehnologii în Dezvoltarea Regională din cadrul FIS și Victor Cepoi, asistent de cercetare a FIS, și-au manifestat interesul de a colabora în domeniul cercetării și inovării în domeniul automotiv și electronic cu instituții publice și mediul de afaceri din RM. Întrevederile bilaterale au fost  efectuate cu Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic, Camera de Comerț și Industrie a Moldovei, Incubatorul de Inovare IT4BA din cadrul ASEM, Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Draexlmaier SLR și Gebauer & Griller Cables and Wises SRL.

Proiectul InnoHPC își propune să conceapă și să creeze un laborator transnațional bazat pe calculatoare de înaltă performanță și să dezvolte o platformă web pentru oferirea accesului la instrumente de consolidare a capacităților în domeniul HPC.