Concursului proiectelor Start-up 2017 și-a desemnat câștigătorii

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic a participat ieri 29 noiembrie 2017 la Pitching Day  organizat în cadrul Concursului proiectelor Start-up 2017, lansat de AITT, în comun cu Incubatorul de Inovare „Politehnica” al Universității Tehnice din Moldova.

Evenimentul a avut loc la Universitatea Tehnică a Moldovei , blocul 3

Scopul Concursului a fost de a contribui la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial inovativ eficient în Republica Moldova.

Evenimentul a avut  drept obiective: stimularea inițiativelor antreprenoriale în domeniul tehnologiilor informaționale, dezvoltarea competențelelor în gestionarea proiectelor inovaționale și comercializarea rezultatelor atinse.

La concurs au participat echipe și participanți individuali proiectele căror se refereau la domenii precum: tehnologii și platformele mobile, securitatea informațiilor, sisteme de comunicare, Internetul lucrurilor, tehnologii informaționale de divertisment și educaționale, realități virtuale, inteligență artificială, robotică și vehicule autonome, radio electronică, opto- și microelectronică, instrumente, HealthTech, FinTech.

Locul I și premiul mare a fost câștigat de echipa «CEREBRO» cu proiectul « The first non - invasive brain to computer interface for controlling digital action by using thought». Acestă echipă va participa la  sTARTUp Day 2017, organizat în Tartu, Estonia la data de 7 decembrie 2017.

Locul II  a fost acordat  echipei  « GDF »  cu proiectul « Monthly subcription platform which offer 1 free drink every day of week»

Locul III a fost dobândit de  echipa «Brave spirit» cu proiectul « Smart distiller offers possibility to control every single parameter of the process»

Concursul proiectelor sTARTUp s-a desfășurat la I ediție. Participanții care au obținut  locurile de frunte vor avea posibilitatea să participe la Concursul de transfer tehnologic din cadrul AITT, să creeze relații cu investitori private și să devină rezident al incubatoarelor de inovare.