Cea de-a III-a Reuniune a Consiliului de Administrare a proiectului Tempus ”Rețeaua de Transfer Tehnologic- TecTNet” a avut loc

La 11 decembrie 2015, în incinta Universității de Stat din Moldova, a avut loc cea de-a III-a reuniune a Consiliului de administrare a proiectului  Tempus „Rețeaua de transfer Tehnologic – TecTNet”.

La reuniune au participat reprezentanții partenerilor de proiect din Republica Moldova și din UE, coordonatorul național al Programului ERASMUS+ dar și studenții programului de master realizat în cadrului proiectului. Lucrările reuniunii au fost deschise de către Rectorul Universității de Stat din Moldova, Gheorghe Ciocanu.

O atenție sporită a fost acordată programului de master “Managementul Inovațional și Transferul Tehnologic”, lansat la 15 septembrie 2015. Reprezentanții celor patru universități din Republica Moldova, care realizează în comun programul de master, s-au expus asupra diverselor aspecte ale procesului educațional, inclusiv asupra cerințelor față de pregătirea tezelor de master, calității cursurilor și dar și rezultatele programului de stagiu al masteranzilor în cadrul universităților din UE.

Un eveniment deosebit al actualei reuniuni l-a constituit lansarea cărții “Sistemul inovativ al universității: intraprenoriatul mediului universitar”, lucrare elaborată de către un grup de autori din cadrul Universității de Stat din Moldova și editată în cadrul Proiectului TecTNet. Cartea a fost concepută ca un compendiu metodologico-practic, care abordează subiectul managementului universitar focusat pe cercetare, inovare si transfer tehnologic.   

La eveniment, AITT a prezentat rezultatele obținute până la moment dar și activitățile care urmează să se desfășoare în cadrul pachetului de lucru 5 al proiectului care vizează managementul calității al proiectului. Totodată a fost concordată și data în care va avea loc susținerea tezelor de către masteranzi, eveniment care va fi organizat de către AITT și RTTM în luna februarie.

Proiectul Tempus TecTNet își are drept obiectiv principal edificarea și dezvoltarea unui câmp inovațional viabil în cadrul universităților autohtone, prin crearea unei rețele de transfer tehnologic eficace. Republica Moldova este reprezentată în proiect de următoarele universități și instituții:

  • Universitatea de Stat din Moldova;
  • Universitatea Tehnică a Moldovei;
  • Universitatea Agrară de Stat din Moldova;
  • Universitatea de Stat “Aleco Russo” din Bălți;
  • Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală;
  • Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic;
  • Rețeaua de Transfer Tehnologic din Moldova.