Lansarea proiectului ”Calcul de mare performanță pentru Inovații Eficiente în Regiunea Dunării”

Consorțiumul internațional de parteneri, din care AITT face parte, organizează evenimentul de lansare a proiectului ”Calcul de Mare Performanță pentru Inovații Eficiente în Regiunea Dunării (InnoHPC)”. Proiectul e cofinanțat de către Programul Transnațional Dunărea. Evenimentul este organizat în orașul Novo Mesto, Slovenia la data de 9 februarie 2017.

Pentru a crește eficiența inovațiilor în companii, proiectul InnoHPC va crea o platformă transnațională a calcul de mare performanță (HPC- high performance computing) unde mediul academic și cel al business-ului se vor întâlni cu scopul exploatării oportunităților oferite de către HPC. Proiectul va oferi acces și instruire companiilor interesate în exploatarea acestei arii pentru activitățile lor de cercetare și dezvoltare.

În acest context, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic, vă invită atît la evenimentul de lansare cît și la implicarea în implementarea proiectului InnoHPC. Interesul și participarea companiilor și universităților va garanta buna desfășurare a proiectului.

În cadrul evenimentului se va discuta despre oportunitățile oferite de către calculul de mare performanță și necesitățile, provocările și așteptările participanților.

Vă rugăm să confirmați prezența dvs. prin e-mail la adresa: [email protected], Doinița Ulinici, manager de proiecte.

Vom fi bucuroși să vă vedem la Novo Mesto!