Programul TECNIOspring PLUS- noi oportunități de sprijin financiar pentru Cercetători și Agenți Economici

TECNIOspring PLUS, programul de bursă ACCIÓ, oferă sprijin financiar propunerilor de mobilitate individuală cercetătorilor cu  experiență în parteneriat cu o entitate gazdă. Parteneriatele sunt oferite de un contract de muncă cu durata de 2 ani cu scopul de a dezvolta și a participa la proiecte de cercetare aplicate în cadrul entității gazde.

Organizațiile gazdă pot fi entități al sectorului industrial -  companii cu sediul în Catalonia - sau entități recunoscute prin acreditarea TECNIO. Programul va implica industria în mai multe moduri: în primul rând, după cum sa menționat mai sus, companiile implicate în procesele de cercetare și transferul tehnologic sunt organizații-gazdă eligibile; și partenerii găzduiți de organizațiile de cercetare pot fi detașați la o companie (detașări transsectoriale) sau pot petrece ceva timp acolo (vizite scurte).

Cu un buget de 10,04 MMEUR și cofinanțat prin acțiunile H2020 Marie Skłodowska-Curie ale Uniunii Europene, TECNIOspring PLUS prevede acordarea a 72 de burse pentru perioada 2016-2021.

Participanți: entități și cercetători

Propunerile TECNIOspring PLUS sunt prezentate de o entitate gazdă catalană, împreună cu un cercetător cu experiență.

Organizațiile gazdă catalane pot fi companii situate în Catalonia cu 5 sau mai mulți angajați sau entități TECNIO acreditate de către Guvernul Cataloniei prin ACCIÓ.

Cercetătorii cu experiență sunt cercetători de orice naționalitate care au un doctorat sau patru până la opt ani de experiență de cercetare echivalentă cu norma de lucru în domeniu. Cercetătorii nu trebuie să locuiască sau să fie implicați în activitatea principală în țara organizației gazdă timp de mai mult de 12 luni, în decurs de trei ani, imediat înainte de termenul limită pentru depunerea cererilor. Excepții vor fi făcute pentru candidații cu pauze justificate în carieră.

Solicitanții trebuie să completeze și să trimită formularul de înscriere, cu CV-ul atașat și descrierea proiectului în conformitate cu documentele oficiale.

Parteneriatul

Programul oferă cercetătorilor cu experiență două tipuri de burse:

Venit: contract de doi ani într-o companie catalană sau într-o entitate TECNIO

Costuri + returnare: contract de 1 an într-un centru de cercetare / transfer tehnologic sau departament de cercetare și dezvoltare al unei companii situate în afara Spaniei , și un contract de 1 an în Catalonia sau o entitate TECNIO ulterior.

Beneficiile programului

Cercetătorii cu experiență vor beneficia de contracte de angajare cu durata  de 2 ani, inclusiv:

Cheltuieli de salarizare (cu acoperire integrală a asigurărilor sociale):

Venituri: 58.500 € pe an.

Costuri + returnare:   46.200 € pe an x ​​factor de corecție pe durata șederii în străinătate.

Costuri de cercetare: Până la 8,640 € pe an.

Costuri de mobilitate: Până la 960 € pe an.

Programul oferă o selecție de activități menite să completeze dezvoltarea carierei cercetătorilor:

  • Instruire de transfer tehnologic la nivel superior, inclusiv formare antreprenorială.
  • Mobilități scurte.
  • Participarea la activitățile de angajament public.
  • Activități de rețea în cadrul comunității de parteneriat.

Cerere de propuneri 2018

Organizațiile gazdă oferă cercetătorilor cu experiență posibilitatea de a dezvolta un proiect de cercetare în zona lor de interes. În același timp cerceătorii cu experiență, pot solicita un proiect pe domeniul propriu de interes către organizații în scopul pregătirii unei propuneri. Candidații interesați pot căuta posturi de cercetare aici.

Programare (provizorie)

• Deschiderea apelului: februarie 2018

Termen limită: aprilie 2018

Procesul de evaluare: până în septembrie 2018

Începerea bursei: din septembrie până în decembrie 2018

[email protected]
(+34) 93 476 73 02 - (+34) 93 476 72 94
From Monday to Friday
9.00 am to 5.00 pm (GMT +1.00)

http://catalonia.com/en/innovate-in-catalonia/tecniospringplus/tecniospringcall.jsp