A fost desemnat "Cel mai bun antreprenor inovator din sectorul ÎMM pentru anul 2016".

Astăzi, 6 octombrie 2017, la Conferința Internațională a IMM-urilor, cu genericul “Specializarea inteligentă, motorul creșterii economice al regiunilor din Republica Moldova”, a avut loc Ceremonia de Premiere a câștigătorilor Concursului “ Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM pentru anul 2016” .

Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic a participat la Ceremonia de Premiere cu un trofeu pentru "Cel mai bun antreprenor inovator din sectorul IMM pentru anul 2016".

Premiul a fost înmânat de Directorul General al AITT, domnul Roman Chirca, care a subliniat necesitatea inovațiilor și importanța cercetării și dezvoltării pentru dezvoltarea întreprinderilor autohtone.

Astfel Locul I a fost câștigat de S.C. „Elteprod” S.R.L, conducătorul întreprinderii - Oleg Lozovan.

„Elteprod” S.R.L -  este unica întreprindere din raion, ce se ocupă cu producerea energiei din surse alternative (instalații electroeoliene ce permite transformarea energiei mecanice eoliene în cea electrică - o tehnologie inovativă pentru Republica Moldova, fiind vorba despre o inovație de producere).

Astfel, SRL "ELTEPROD" prin activitatea sa, contribuie la  promovarea economiei verzi, ce împreună cu dezvoltarea durabilă, reprezintă o prioritate de dezvoltare pentru Republica Moldova.

Evenimentul a încheiat activitățile de promovare a antreprenoriatului organizate la nivel național în cadrul “MOLDOVA BUSINESS WEEK 2017”.