Dezvoltăm inovațiile în regiuni cu suportul autorităților publice locale!

Evenimentul de brokeraj “Dezvoltarea inovațiilor în regiuni cu suportul autorităților publice locale” a fost organizat cu scopul să reunească administrația publică locală, comunitatea de afaceri și organizațiile publice, pentru a discuta modalitățile de stabilire a parteneriatelor și de implementare a inovațiilor în regiuni, pentru a sprijini mai bine producția de produse autohtone, pentru a evidenția competitivitatea acestora și a spori cererea de consum.

Atelierul de lucru a luat start cu cuvîntul de salut a Directorului general interimar AITT Roman CHIRCA, care a încurajat participanții să creeze parteneriate și să dezvolte produse inovative cu suportul AITT. În cadrul atelierului de lucru au fost prezentate rezultatele implementate de către (Primarul municipiului Comrat) domnul Sergiu ANASTASOV Implementarea inovațiilor în municipiul Comrat cu susținerea Primariei”. În prezentarea Parcul Stiintific si Tehnologic TEHNOPOLIS Iasi ca platforma pentru inovare si transfer tehnologic, creat la initiativa autoritatilor publice locale a fost expusă experiența Parcului Științific și Tehnologic (Tehnopolis Iași) de către doamna Gabriela COMAN, managerul de inovare din cadrul Parcului.

Despre sprijinul acordat ÎMM-urilor în cadrul Enterprise Europe Network în vederea stabilirii parteneriatelor internaționale și dezvoltării inovațiilor, a vorbit domnul Vadim IAȚCHEVICI, (șef secție Transfer Tehnologic, AITT) în prezentarea sa Dezvoltarea parteneriatelor în regiuni prin intermediul Enterprise Europe Network”. Despre modalitatea aplicării pentru finanțarea inovării și transferului tehnologic din bugetul de stat a vorbit domnul Vadim GHERASIMOV, (specialist-coordonator secție Transfer Tehnologic, AITT) în prezentarea ”Proiectele de inovare și transfer tehnologic – modalitatea inițierii afacerilor inovaționale”.

La sfârșitul evenimentului au fost discutate problemele stringente pentru ÎMM-urile din Republica Moldova, activ s-au manifestat reprezentanții SRL TERAFIX, SA TOPAZ, primăriei orașului Sîngerei,care au fost cointeresați în soluționarea lacunelor existente în legislație și facilitarea ÎMM-urilor inovaționale din Republica Moldova. Au fost discutate și posibilitățile de creare a produselor inovative autohtone prin intermediul parteneriatelor stabilite cu suportul Enterprise Europe Network pe baza bunelor practici cu partenerii din România. După discuții au urmat întîlnirile bilaterale.

Discursurile speakerilor le gasiți mai jos:

Parcul Stiintific si Tehnologic TEHNOPOLIS Iasi ca platforma pentru inovare si transfer tehnologic, creat la initiativa autoritatilor publice locale

Dezvoltarea parteneriatelor în regiuni prin intermediul Enterprise Europe Network

Proiectele de inovare și transfer tehnologic – modalitatea inițierii afacerilor inovaționale